MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Iman itik jalan-jalan jeruk Johor kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik muffin myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang ngeteh no label novel nukilan untuk teman ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, December 31, 2013

MAKAN & MALAM ASPIRASI KPYPJ 2013

ASSALAMUALAIKUM...
 
SEKADAR mencoret dan berkongsi kisah pendek malam Sabtu lepas.
Kami warga kerja KPYPJ telah diraikan dalam satu majlis gilang gemilang.
Alhamdulillah, setelah sekian lama teringin akhirnya dapat juga
SK hadir ke majlis makan malam tahunan anjuran syarikat macam ni.
Sebab biasanya bos akan buat majlis high tea atau makan tengahari
kali ini makan malam pulak kita. 
Dengan tema elegant dan rasmi,
SK tidaklah berhabis-habisan sebaliknya hanya memakai gaun lama sahaja....
bolehlahhhhh.. hihi.
Lepas tu yang paling tak best sekali disebabkan mengejar masa
SK telah tertinggalkan kamera di rumah..
jadi kredit untuk pemilik-pemilik kamera
yang gambarnya SK salin dan tampal ni ya, hihihi.

Antara hidangan malam itu..
Siakap Goreng Bersama Sos Masam Manis yang sedap amat,
Udang Goreng Butter bersama Oat yang rangup...
Five Varieties Combination... ini memang betul pembuka selera,
Boneless Chicken with Salad Mayonese...
Brocolli with Mushroom...
Hot & Sour Szhecuan Soup
dan tetiba kenapakah ada Nasi Goreng Kampung??
 Hihihi... bukan sepatutnya Nasi Goreng Cina ke???
Apa-apalah janji kenyang dan kami dihiburkan oleh live band lagi...
sangat suka sebab ada lagu.. 'Jujurlah sayang... aku tak mengapa.....' huhuhu.
 
oh ya, ada juga air longan dan kelapa laut sejuk lalu kat tekak malam-malam..
 lalala


Amboiiii... blink-blink lagi tuuu..
sila petik satu bintang ya...
dan boleh petik sekali lemak-lemak kat lengan SK tu.. hua hua hua.
Inilah dia kawan semeja merangkap sebilik juga dengan SK di Makmal Elektronik, namanya Nazalia... muda lagi baru 31.
Oit.. jangan ada yang cuba-cuba nak ngurat kerana dia telah dimiliki oleh tiga orang jejaka tampan... hihi.. tentulah sang suami dan dua anak bujang dan insyaAllah Februari nanti seorang lagi anaknya akan melihat dunia.
Sk doakan agar segalanya dipermudahkan untuk beliau, Aamiiiinnn.

p/s maaflah..
bulan ni tetiba SK kurang menulis untuk blog
tak macam bulan lepas hari-hari ada idea..
banyak sebenarnya yang SK nak ceritakan ... tunggu esok yaaaaaaaaa...
mintak-mintaklah nanti SK menjadi rajin semula, hihi
esok tahun barukan... selamat tahun baru untuk semua ya...

Wassalam.

3 comments:

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?